Idrottsdagen VT19 – 20/2

Äntligen är det dags för idrottsdag! Idrottsutskottet har som vanligt sett till att ordna en idrottsdag för alla KI-studenter den femte onsdagen på terminen. Aktiviteterna har flera nivåer som passar nybörjare, proffs och allt däremellan. Följande aktiviteter finns att ta del av och mer utförlig info finns nedan:

 1. Romme
 2. Squash
 3. Padel
 4. SATS Torsplan
 5. Skridskoåkning
 6. Slagskeppet – Thaiboxning/Crossfit
 7. Simning
 8. Klättring
 9. Friskis & Svettis Hagastan
 10. Volleyboll
 11. Badminton
 12. Schack
 13. Pole Dance
 14. Futsal
 15. Basket
 16. Styrkelyft

1. Romme

Sista chansen att knipa en biljett till Romme för lite skidåkning! Få biljetter kvar nu!

Var: Romme, 2,5 h norr om Stockholm, bussarna går från Nobels väg 1 i Solna
Vad: Skidåkning och snowboardåkning
Hur: Registrera dig och betala direkt på Rommes hemsida. Skriv i lösenordet QNNG
Kostnad: 380 SEK för liftkort och buss
Tillägg: Skidpaket 185 SEK, Snowboardpaket 215 SEK och TwinTip 255 SEK, lunchbiljetter 65 SEK
När: Bussarna lämnar KI 06.20 och är åter runt 19

Facebookevenemang

2. Squash

Var: Roslagshallen, Roslagsgatan 24.
När: 08:30-09:30
Platser: Ca 18 personer. Först till kvarn om det blir fullt! (Man kan spela flera per bana)
Pris: GRATIS!

Facebookevenemang

3. Padel

Dra ihop ett gäng och spela Padel på Padel Flemingsberg! Vi har sex banor bokade under två timmar. Padel är en relativt ny sport som kan beskrivas som en blandning mellan tennis och squash. Det spelas på en plan med två planhalvor avskilda av ett nät, precis som tennis. Däremot så kan man även använda sig av väggarna i spelet, vilket mer liknar squash. Man spelar ofta 2vs2, men det är helt okej spela 1vs1 eller komma själv och spela med någon annan.

Var: Padel Flemingsberg, Elektronvägen 4
När: 10-12
Pris: GRATIS! Rack och bollar ingår!

Facebookevenemang

4. SATS Torsplan

SATS Torsplan (preciiiiiiiis bredvid campus Solna), erbjuder under idrottsdagen öppet hus mellan kl 06.00-22.00 för alla som kommer från KI. Här kan du träna med utsikt över hela Stockholm, speciellt från deras takterrass med en 110m lång löparbana samt träningsrigg. Utöver ett riktigt supergym så erbjuder de även flera olika instruktörsledda träningspass:

06.45 – 45min – Indoor Running
11.00 – 45min – Crosstraining
11.30 – 30min – Build’n Burn Xpress
12.00 – 60min – Power step
16.30 – 60min – Bodypump
17.00 – 45min – Indoor running
17.30 – 60min – Yin yoga
18.00 – 45min – Build’n burn
19.00 – 30min – Bootylicious

För att anmäla sig till pass krävs anmälan till SATS via telefon eller mail senast den 19/2. Man kan även dyka upp och delta i mån av plats. Ta med KI-kortet eller annat bevis på att du är KI-student och visa upp i receptionen. Då de har maxantal för varje klass så gäller först till kvarn! De erbjuder även alla studenter 20% rabatt på alla medlemskap!

Var: Sats Torsplan (Solnavägen 1F)
När: Hela dagen
Kostnad: Gratis
Mail: [email protected]
Telefon: 010-110-63-00

Facebookevenemang

5. Skridskor

Alltid velat lära dig åka skridskor? Kan du åka men vill finslipa teknik? Eller kanske vill du och dina kompisar bara köra tillsammans? Kom och kör på Östermalms IP tillsammans med oss! Tränare finns på plats! Ta med skridskor om du har, annars finns det att hyra! Klä dig efter väder!

Pass 1: 10.00
Pass 2: 13.00

Var: Östermalms IP (vid staketet närmast Lidingövägen)
När: 10.00 samt 13.00
Kostnad: Gratis
Ledare: Isabella Bengtsson

Facebookevenemang

6. Slagskeppet – Thaiboxning/Crossfit

Sugen på att testa på Thaiboxning? Crossfit? Lära dig om kroppen och få dina fördomar krossade? Världens bästa kampsportsklubb Slagskeppet erbjuder nu alla studenter fri tillgång till deras gym samt crossfitpass.

Men! Slagskeppet kör även favorit i repris och vill gärna visa oss studenter hur kul kampsport är, så utöver tillgång till gym och crossfit så erbjuder de även oss ett unikt specialpaketerat kampsportspass just för oss på KI med deras huvudtränare Peter Lööf, Sveriges främsta thaiboxningstränare med 40 års erfarenhet av olika kampsporter, både som aktiv och som tränare. Peter har en unik känsla för kroppens biomekanik och över 30 års erfarenhet av behandling och rehabilitering av idrottsrelaterade skador och kommer även att gå igenom biomekanik med oss!

Hur kul? Superkul! Så dra ihop ett gäng och komkomkom för svettig, endorfinhöjande, mördande träning där du kan ta ut dina aggressioner över skolan! Två flugor i en smäll osv! Alla är välkomna, från nybörjare som aldrig provat thaiboxning till proffs! Slagskeppet skäddarsyr passet efter dina förmågor!

13.15-14.45 Thaiboxning med integrerad biomekanik med Peter Lööf

Men Slagskeppet erbjuder oss även ett pass CrossFit (för att de är fantastiska):

14.45-15.45 – CrossFit – 16 platser

För att boka plats på både thaiboxning samt crossfit så anmäler man sig till Lina Abdel-Halim senast den 18/2!

Var: Slagskeppet – Kungliga Tennishallen, Lidingövägen 75
Kostnad: Gratis!
Ta med: Träningskläder, hänglås, vattenflaska samt peppigt humör
Ledare: Lina Abdel-Halim

Du kan läsa mer om Slagskeppet: www.slagskeppet.com

Kolla även gärna in Peter på Nyhetsmorgon.

Facebookevenemang

7. Simning

Då simningen var mycket uppskattad av förra idrottsdagens deltagare så kör vi ånyo på ett vinnande koncept! På plats finns simtränare Lina Abdel-Halim för nybörjare och Med-SM kapten Michaela Lundgren. En perfekt start på dagen och möjlighet till att vara med på flera aktiviteter efteråt.

Alla är som alltid varmt välkomna, Lina är på plats för dig som aldrig ens sett vatten förut och Michaela är på plats för dig som redan kan simma! Vi möts vid stora bassängen!

Var: Eriksdalsbadet (Hammarby slussväg 20, Skanstull T-bana)
När: 08.30-09.30
Pris: 60 kr (student)
Ta med: Simglasögon (om du inte har så finns det att låna på plats)
Ledare: Lina Abdel-Halim & Michaela Lundgren

Facebookevenemang

8. Klättring

Som sedvanligt är bjuder Idrottsutskottet in till klättring vid Klättercentret Telefonplan! Såväl nyfikna nybörjare som erfarna klättrare är alla varmt välkomna. Klättringen kommer att anordnas i samarbete med Klättercentrets instruktörer som gärna hjälper till med både repsäkring och tekniktips. Klättringen tillsammans med instruktörer och oss från IdrU kommer äga rum mellan 10.15 till 11.45. Vill du stanna längre så får du naturligtvis göra det, det finns möjligthet till både repklättring samt bouldering! Om du redan är medlem på klättercentret är inträdet självklart gratis. För dig med klätterutrustning men utan medlemskap kostar besöket 115 sek, respektive 150 sek om du behöver hyra sele och klätterskor. Betalningen sker i kassan på klättercentret. Anmälan krävs till oss på Idru!

Tag med bekväma träningskläder, vattenflaska och ett gott humör. Idrottsskor eller klätterskor (vilket finns på klättercentret) rekommenderas.

Var: Klättercentret Telefonplan
När: 10.15-11.45 (men stanna gärna kvar efter om du vill)
Kostnad: 115kr (+ ev kostnad för att hyra utrustning)
Anmälan: Via Lina Abdel-Halim

Facebookevenemang

9. Friskis & Svettis Hagastan

Friskis & Svettis Hagastan bjuder in alla KI-studenter till gratis träning på anläggningen! Ta med KI-kortet eller annat bevis på att du är KI-student och visa upp i receptionen; sedan är det bara att köra igång med löpningen, lyftningen, hoppningen, bastandet eller vad du nu vill göra på gymmet.

Var: Friskis & Svettis Hagastan
När: Hela dagen
Kostnad: Gratis!

10. Volleyboll

Kom till GIH och lira volleyboll! Alla är välkomna oavsett nivå, nybörjare som lite mer vana spelare! Vi tar dit ett gäng bollar, sätter upp ett par planer och sedan spelar vi i 2 timmar. Ta med inneskor och gott humör, så ses vi där!

Tid: 15:00 – 17:00
Plats: GIH (Gymnastik- och Idrottshögskolan)
Kostnad: Gratis
Tunnelbanestation: Stadion

Och pssst.. för de läkarstudenter som är sugna på Medicinar-SM i vår, så kommer kaptenerna vara på plats, så kom förbi och visa upp era skills!

Facebookevenemang

11. Badminton

Favorit i repris! Kom och spela badminton med oss under idrottsdagen! Har du eget racket kan du ta med det, annars kan man hyra utrustning på plats! Visa ditt kårleg vid receptionen så är det bara att börja spela på en av de fyra banor som är uppbokade för oss.

Var: Frescatihallen vid Stockholms Universitet
När: Från kl 15-17
Kostnad: Gratis!

Facebookevenemang

12. Schack

Det är dags för ännu en idrottsdag och med det ännu en dag fylld med schack så kom och spela med oss på MF! Alla är välkomna oavsett tidigare nivå, från nybörjare till proffs!

Var: Utskottsvåningen (våning 2), Medicinska Föreningen, Nobels väg 10
När: 12-17
Kostnad: Gratis!

Facebookevenemang

13. Poledance

Dip turn, fireman backspin och fan-kick. Dessa plus flera till coola poledance tricks kan du få lära dig på Stockholms mysigaste polestudio – Vida Pole – på Kungsholmen under idrottsdagen. Boka in dig på introklassen som finns tillgänglig vid kl 16.00 på idrottsdagen för att säkra din plats inne i värmen för att få prova på att dansa och snurra som en riktig stjärna.

Hur gör man då för att få vara med på denna grymma aktivitet? Surfa in på vidapole.se och gå till boka -> introklass -> kl.16.00 den 20/2. Klart! Bara att ta med bekväma kläder, vattenflaska och ett härligt humör och låt oss ha jäkligt kul!

Välkommen in i värmen på Vida på Alströmergatan 49, Kungsholmen

14. Futsal

Kom till Frescati (Stockholms Universitet) och spela Futsal på idrottsdagen tillsammans, det blir fantastiskt kul!! Vi spelar i 1.5h och alla är välkomna oavsett nivå, nybörjare som lite mer vana spelare!

Tid: 10:30 – 12:00
Plats: Frescati sports center
Kostnad: Gratis
Tunnelbanestation: Universitetet

Och pssst.. för de läkarstudenter som är sugna på Medicinar-SM i vår så kommer kaptenerna vara på plats också, kom förbi och visa upp era skills!

Facebookevenemang

15. Basket

Kom och spela basket tillsammans med oss i Idru! Du är välkommen att spela basket oavsett tidigare kunskapsnivå, nybörjare som mer vana spelare!

Var: Fleminghallen, Ebba Bååts torg 20
När: 15-17
Pris: Gratis!
Dörrkod: 0405 (om den inte är öppen)

16. Styrkelyft

Alltid varit nyfiken på styrkelyft (knäböj, marklyft & bänkpress) men aldrig vågat prova? Tränar du regelbundet men vill finslipa teknik? Niklas Lindroth som tävlar i styrkelyft håller nu ett teknikpass som alla är välkomna på oavsett nivå! Begränsat antal platser, först till kvarn!

Var: Friskis & Svettis Hagastan
När: 09.30-12.00
Anmälan: Via Lina Abdel-Halim