Kommunikationsutskottet – KomU

Ett nyckelord för Kommunikationsutskottet (KomU) är distribution. Detta återspeglar hur utskottet förmedlar intern och extern kommunikation mellan Medicinska Föreningen (MF) och dess studenter. I praktiken innebär det att utskottet har ansvar för hemsidan, infoskärmarna, nyhetsbrev och mejlutskick. Det bästa av allt är att KomU:s arbete syns i princip överallt, eftersom man arbetar både online och offline!

Facebook

KomU ansvarar för MF:s Facebook-sida. Vill ni att vi delar era inlägg eller evenemang eller lägger till dem på sidan är det smidigast att skriva i chatten på sidan eller mejla [email protected].

Hemsidan

Vill ni ändra något på ert kårorgans sida? Skicka gärna in uppdaterade texter, bilder och loggor till [email protected] så fixar vi det!

Infoskärmarna

MF:s kårorgan har möjlighet att publicera information på infoskärmar runtom på Campus. KomU har hand om infoskärmarna i kårhuset och har även tillgång till KI:s infoskärmar på campus Solna och Flemingsberg.

 • MF Kårhuset Solna
  • Entrén 1129 x 1080 (höjd x bredd) pixlar
  • Kårexpeditionen 1129 x 1080 (höjd x bredd) pixlar
 • KI Campus Solna
  • BZ 3 1080 x 1920 (höjd x bredd) pixlar
  • Widerströmska 1920 x 1080 (höjd x bredd) pixlar
 • KI Campus Flemingsberg
  • ANA 8 plan 5 1920 x 1080 (höjd x bredd) pixlar
  • ANA 8 restaurangen 1920 x 1080 (höjd x bredd) pixlar

För bilden:

 • Medicinska Föreningens logga ska vara med på bilden.
 • Det är inte tillåtet att lägga upp bilder mot ekonomisk ersättning.
 • Bilderna ska vara i formatet .jpg eller .png

Praktiskt:

 • Bilder skickas in till [email protected]
 • Skriv mellan vilka datum bilden ska rulla.
 • Skicka in bilden senast en vecka innan man önskar få dessa upplagda.

Föreskrifter för infoskärmarna

Instagram

KomU har också hand om MF:s instagram-konto @mfsthlm. Alla kårogran på MF kan få låna instagram-kontot under t.ex. en helg eller en vecka för att dela bilder som rör dess verksamhet. Skriv till [email protected] om ni vill använda kontot!

Föreskrifter för MF:s instagram

Kalendern

Vi försöker uppdatera kalendern Events at Medicinska Föreningen som finns på startsidan kontinuerligt med allt som är på gång på MF. Skicka gärna info till oss på [email protected] om era event, öppna möten och annat kul så lägger vi till det!

MF-podden

MF-podden är den ultimata guiden till studentlivet på MF! Till MF-podden bjuder vi in personer från olika delar av MF och tar reda på vad som händer på MF just nu. Har du idéer till ett avsnitt? Vill du vara med i MF-podden? Kontakta oss på [email protected].

Just nu har vi tyvärr ingen som driver podden. Är du taggad på att kicka igång podden igen? Hör av dig till [email protected]

Thalamus – Medicinska Föreningens nyhetsbrev

Nyhetsbrevet Thalamus har skapats av KomU och mejlas ut till MF:s medlemmar en till två gånger i månaden. Se utgivningsplanen för exakta datum och innehållsdeadline. Innehåll till Thalamus skickas till [email protected] enligt mallen nedan.

Utgivningsplan Thalamus HT20
Mall ThalamusTemplate Thalamus
Föreskrifter för Thalamus

Ordförande: Maya Tourkaman

Kårfotograferna

Kårfotograferna fotograferar under våra sittningar, baler, fester och andra evenemang på MF. Är du sugen på att veta mer om vad en kårfotograf gör, hör av dig till [email protected] så berättar vi mer!

Kårfotograf: Anny Truong

Medicor

Medicor är Medicinska Föreningens eminenta tidskrift. Tidningen kommer ut två gånger per termin och är fullspäckad med nyheter, läsvärdheter, reportage och mingelbilder.

Insändare

Tycker du att något är fel? Finns det en orättvisa som alla ignorerar? Vill du få ut ditt meddelande till tusentals läsare? Eller vill du bara skriva ett meddelande till snyggingen från senaste gasquen vars nummer du glömde ta? Skriv en insändare och skicka den till [email protected].

Gå med

Tidningen söker nya redaktionsmedlemmar! Tycker du om att skriva, fotografera, illustrera eller layouta? Vill du utveckla din kreativa sida? Maila till [email protected]!

Medicor har för tillfället tyvärr ingen chefredaktör och redaktion. Är du taggad på att hjälpa till med produktionen av Medicor? Kul!! Skriv till oss på [email protected]!