Kårföreningar

Vid Medicinska Föreningen finns ett gäng kårföreningar, som är egna ideella föreningar, men som är anslutna till MF och bedriver en stor del av sin verksamhet på MF.

A Scalpella

A Scalpella är MF:s kammarkör, en klassisk studentkör med blandad uppsättning. Kören består av ungefär 30 medlemmar och uppträder bl.a. vid MF:s traditionella sittningar och KI:s ceremonier samt har egna konserter.

Arytmica

Arytmica är MF’s världsensemble. Vi är en nystartad kårförening som spelar musik från världens alla hörn. Arytmica kommer att uppträda på konserter, examensceremonier och andra tillställningar. Spelar du piano, klarinett eller ett instrument andra knappt kan uttala namnet på? Då har du kommit rätt. Har ni frågor så tveka inte att höra av er till oss!

Blåslaget och Dragplåstret

Blåslaget är MF:s studentorkester och Dragplåstret är Blåslagets tillhörande dansgrupp. Blåslaget och Dragplåstret uppträder bl.a. på MF:s fester, åker på studentorkesterfestivaler och håller egna konserter!

Fokus MF

Fokus MF är den kristna studentföreningen vid KI.

Medicinska Föreningens Spex

Medicinska föreningens spex har i över 40 år satt upp fantastiska föreställningar genom de två spexen Corpus Karrolina och FLIX. Föreställningarna, som sätts upp både på hösten (Flix) och våren (Corpus) består av sång och dans (=spex) samt ett enormt produktionsarbete som utförs under terminens gång. Corpus och Flix kan man även se uppträda under MF:s sittningar!

Muslimska studenter vid Karolinska Institutet (MSKI)

MSKI är studentföreningen med muslimsk profil.

Queerolinska

Queerolinska är kårföreningen med syfte att representera intressen av HBTQ-studenter vid KI, både genom att engagerar sig i utbildningsfrågor vid KI och genom sociala evenemang, t.ex. årligt deltagande i Pride Paraden!

Stroket

Stroket är MF:s kammarmusikensemble för studenter och andra KI-affilierade som spelar stråkinstrument. Stroket uppträder på exempelvis baler, examensceremonier och professorsinstallationer.

STRÄVA

STRÄVA är en grupp studenter och alumni vid KI, som vill ta upp kampen för en jämlik vård. STRÄVA tror på att vård ska ges efter behov och att tillgång till vård är en mänsklig rättighet.

Studenter i Forskning (SiF)

SiF fungerar som en brygga mellan studenter och forskare genom bland annat workshops, handledarträffar och inspirerande seminarier, samt synliggör de olika möjligheter som finns vid KI.

Ölbryggan

Ölbryggan är ett glatt gäng som provar lite mer annorlunda saker. Med dem kan man prova att göra egen honung, brygga öl eller liknande.