Medlemsförmåner

Det finns många anledningar till att vara med i MF. Du kan välja dem alla, eller någon av dina favoriter.

Medlemskapet i MF är frivilligt, men för att ta del av verksamheten som sker i föreningens organ behöver du vara medlem. Medlemmar omfattas sedan av ytterligare fördelar jämte icke-medlemmar såsom olika rabatter kopplade till exempelvis Mecenatkortet du får som medlem i MF, men även andra erbjudanden som går ut via mail eller på hemsidan samt medlemspris under fester som sker i föreningens regi genom Programutskottet.

MF finns representerade i princip i alla KI:s organ. Allt ifrån sektionsmedlemmar som sitter i olika kommittéer och nämnder på programnivå till av föreningen centralt utsedda personer som representerar studenterna och MF i KI:s arbetsgrupper, råd, verksamhetsstyrelser och KI:s styrelse konsistoriet.

Tack vare dessa representanter kan dina åsikter göra sig hörda genom hela KI:s organisation. Ett medlemskap i MF ökar ditt inflytande och du stöttar de som arbetar för ett ökat studentinflytande och studentorienterade beslut på KI.

Vill du engagera dig inom studentinflytande? Maila då till [email protected] eller kom förbi kårexpeditionen så hjälper vi dig.

För att komma i kontakt med studentlivet i Stockholm går man enklast via MF. Under MF finns en uppsjö med sektioner, föreningar, utskott och andra organ. Alla organ stöttas administrativt och ekonomiskt av MF. Det är i dessa organ som MFs verksamhet sker och det är här du träffar dina studentvänner för livet.

Att engagera sig i kåren är det absolut bästa sättet att träffa nya vänner och se till att din tid på KI inte bara handlar om studier!

Vad du än är intresserad av så har vi något för dig, och om vi inte har det – kontakta oss så hjälper vi dig att starta upp det!

Här hittar du mer information om våra utskott, föreningar, nämnder och sektioner. Som medlem får du även MF-pris på alla våra aktiviteter, evenemang och fester!

MFs verksamhet inom området studenthjälp sträcker sig till viss del utanför sina medlemmar då vi är en studentkår, men vi hoppas att du vill stötta vårt arbete genom att vara medlem. Inom området studenthjälp har vi

När du har blivit medlem i Medicinska Föreningen beställs ett sånt här fint medlemskort till dig! Med det får du alla mecenats rabatter och dessutom exklusiva MF-rabatter!

Från och med höstterminen 2012 bestämde Karolinska Institutet att samtliga studenter vid universitetet ska få ett Mecenatkort. Tidigare var det bara kårmedlemmar som fick ett automatiskt.

Vi tycker det är jättebra att alla studenter har ett Mecenatkort eftersom vi tycker att alla ska ha tillgång till studentrabatterna. Däremot kände vi att vi ville ge våra medlemmar något litet extra, samtidigt som det är viktigt för oss att man lätt ska kunna legitimera sig som MF-medlem. Därför designade vi vårt eget Medicinska Föreningen-mecenatkort!  Det är svart med MF-loggan i vitt – alltså väldigt sparsmakat och väldigt snyggt! Med detta kort kan du enkelt legitimera dig vid våra fester och tillställningar för att få rabatterade priser. Du måste även kunna visa upp ditt kårkort om du ska utnyttja någon av våra andra kårspecifika rabatter.

Efter att du betalat ditt medlemskap dröjer det ca 3 veckor innan du får ditt Mecenatkort. Om du behöver ditt kort snabbare kan du ladda ner Mecenats mobilapp eller beställa ett reseintyg via sms.

Lokaltrafiken i Stockholm ägs av SL (Stockholms Lokaltrafik). De ansvarar för tunnelbanan, bussarna, spårvagnarna, Tvärbanan, Saltsjöbanan, Lidingöbanan, Roslagsbanan och Pendeltågen.

För att få resa med SL:s studentrabatt behöver du ha ett Mecenatkort med SL:s logotyp på. För att få SL:s logotyp på ditt Mecenatkort måste du studera med minst 100 % studietakt i 15 veckor eller 75 % studietakt i 20 veckor under terminen. Detta motsvarar 22,5 hp/termin. Mecenat får automatiskt information om din studietakt från Ladok.

Doktorandstudenter får sin studieaktivitet registrerad i Ladok i efterhand, så då kollar Mecenat istället på studieaktiviteten från föregående termin. Om du planerar att vara mer än 75 % aktiv den aktuella terminen, men inte var det föregående termin, behöver du styrka din planerade studietakt direkt till Mecenat för att kunna få SL-logon på ditt kort. Din första termin som doktorandstudent får du automatiskt SL:s logo på ditt mecenatkort.

Mer info om SL-rabatten hittar du på mecenat.com

Om du behöver kunna uppvisa att du är berättigad till SL:s studentrabatt innan du hunnit få ditt Mecenatkort, kan du antingen ladda ner Mecenats mobilapp eller beställa ett sms-intyg från Mecenat. Kom ihåg att du alltid måste ha med dig ditt mecenatkort eller mobilappen med SL-logon när du reser med SL:s studentrabatt för att inte riskera att få böter!

Med ditt medlemskort får du, förutom alla rabatter och erbjudanden som Mecenat bjuder på, MF:s exklusiva medlemsrabatter! Du har självklart också reducerat pris på alla våra aktiviteter, evenemang och fester!

Studenthäftet

I våra kårexpeditioner delar vi ut Studenthäftet fyllt med fantastiska rabatter till alla våra medlemmar! Det här är några av de företag som är representerade i årets studenthäfte:
 

STETOSKOP.DK

Som medlem i MF får du 5 % rabatt på hela utbudet i webbutiken hos STETOSKOP.DK!

STETOSKOP.DK är en onlinebutik för läkare, sjuksköterskor och studenter. I webbshopen hittar du stetoskop, men också tillbehör till dem så som lådor och påsar att förvara ditt stetoskop i, eller medicinsk utrustning som otoskop, oftalmoskop, pennalampor, blodtrycksmanchetter och olika små instrument.

Mejla [email protected] för att få rabattkoden.

Klättercentret

Medlemmar i MF får 15 % rabatt vid köp av samtliga träningskort samt vid bokning av grundkurs i inomhusklättring på någon av Klättercentrets anläggningar i Stockholm. För att erhålla rabatten krävs uppvisande av giltigt MF-medlemskort samt giltigt ID.

Kolla in Klättercentrets anläggningar och öppettider på www.klattercentret.se.

St Eriks Ögonsjukhus

Via Optikerprogrammet på KI erbjuds du som är medlem i Medicinska Föreningen gratis synundersökning/linsundersökning och 25% rabatt på kompletta glasögon och 15% rabatt på linser vid uppvisande av ditt MF-medlemskort.

Boka tid för synundersökning/linsundersökning på Optikerutbildningen på tel: 08-672 30 27 eller mail: [email protected]. Vi finns på St Eriks Ögonsjukhus, Polhemsgatan 50. Gå in genom huvudentrén, ta till vänster och följ skyltarna till Optikerutbildningen. Varmt välkomna!

Solvik

Hyr vår vackra sportstuga Solvik till medlemspris!
Vardag, söndag: 1 200 kr/dygn (ord. 2 000 kr/dygn)
Fredag, lördag, dag före helg: 2 200 kr/dygn (ord. 4 000 kr/dygn)
Sommartid veckovis: 7 500 kr/vecka (ord. 12 500 kr)